Yachts – Bloggen om yachting

Vad är utpekande för yachts?

Vad är utpekande för yachts

Storleken på båtarna

Generellt räknas yachter som båtar vars längd från fören till aktern är minst 25 meter, dock inkluderas inte passagerarfärjor eller oljeriggar i denna definition eftersom dessa skrov är avsevärt större än på vanliga båtar i fritidstrafik.

Med yrkestrafik avser man båttrafik som fraktar såväl last som passagerare mellan punkt A till punkt B. Yrkestrafik sker året om medan fritidsbåtar och yachter i och med det svenska klimatet endast fungerar korrekt under sommarhalvåret.

Det finns dock inget som hindrar en yachtägare att åka utomlands så länge man har tillstånd att besöka hamnar. Man kan också som båtägare välja att hyra ut yachten till folk i utlandet där det är lämpligt klimat och väder.

Kan man åka yachter i stora sjöar eller rentav mindre insjöar?

Det är inte rekommenderat att åka yacht i sjöar eller insjöar, mycket på grund av att det ofta är grunt och litet svängutrymme. Dessutom finns inga hamnar som får plats med yachter i sjöar. Djur och växter kan störas och rentav skadas av stora skrov, vilket yachter ofta har.

Att tänka på vid införskaffande av yacht

Vilka regler gäller för kaptenen?

  • Nolltolerans mot sjöfylleri.
  • Adekvat förarintyg.
  • Är man yrkesförare krävs licens och olika tillstånd.
  • Redbarhet och personlig mognad.

Yachters grundkoncept

Idén med att färdas i yacht är att få en unik närhet till havet med stora panoramafönster och exklusiva inredningsdetaljer. Man kan likställa en yacht med ett flytande hem eller hotell beroende på vilka passagerare som är målgruppen. I en yacht kan du sova i sköna och ordentliga sängar, du slipper sova i en obekväm och modest koj.

Yachter blir billigare att tillverka med tiden vilket underlättar för köpare i medelklassen. Från att ha varit avsedda för överklassen och jetsetare blir yachter mer och mer acceptabelt. I vissa fall kan det vara billigare att hyra en yacht över en vecka än att bo några veckor på ett lyxhotell. Priserna är dock högre i attraktiva yachtområden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *